Két kiállítás, két gól – pontosztozkodás a kiesési rangadón

Labdarúgás

2024. április 17., 11:42 , 1206. szám

Nagy lehetőséget szalasztott el a sereghajtó Minaj FC az országos labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, hiszen egy órán keresztül emberelőnyben játszva csak döntetlenre volt képes az ugyancsak a bennmaradásért küzdő Obolony Kijev vendégeként.

A szerb Zselko Lubenovics által irányított kárpátaljai alakulat alig tíz perc elteltével emberelőnybe került a fővárosi találkozón, hiszen a sörgyáriak kapusa, az egykoron a Dinamo Kijevben is védő Olekszandr Ribka a büntetőterületen kívül szabálytalankodott az egyik minaji csatárral, és rövid VAR-ozás után a kiállítás sorsára jutott. A kecsegtető helyzetből elvégzett szabadrúgás a felső lécen csattant, és sokáig nem sikerült egalizálni az emberfórt.

Az 58. percben aztán a vendégek megszerezték a vezetést, büntetőből Denisz Usztimenko volt eredményes. Az Obolony az ember- és gólhátrány ellenére már a 62. minutumban egalizálta az eredményt, amikor is Vladiszlav Prijmak volt eredményes.

A 67. percben nemcsak az eredmény, de az emberfór is kiegyenlítődött, a minajiak részéről Szerhij Kornyijcsuk sárgult be másodszorra, így a hajrában egyenlő erők küzdelme folyt a pályán.

Az eredmény azonban már nem változott, összességében ugyan a Minaj állt valamivel közelebb a győzelemhez, de végül maradt az egyik csapat számára sem igazán jó döntetlen.

Érdekesség, hogy a játéknapon egyik csapat sem tudott elérni egynél több találatot, a listavezető és címvédő Sahtar Donyeck, illetve a második helyre előrelépő Dinamo Kijev is szűk győzelmet aratott idegenben.

Eredmények: Obolony Kijev–Minaj FC 1-1, Olekszandrija–Dinamo Kijev 0-1, Vorszkla Poltava–Sahtar Donyeck 0-1, Ruh Lviv–Krivbasz 1-1, Zorja Luhanszk–Csornomorec Odessza 1-0, Polisszja Zsitomir–Kolosz Kovalivka 1-0.

Az LNZ Cserkaszi–Veresz Rivne, illetve a Meataliszt 1925 Harkiv–Dnyipro–1 találkozókat lapzártánk után rendezik.

Az egyformán 22 mérkőzést játszott Sahtarnak és Dinamónak 52, illetve 48 pontja van a tabella elején, míg a harmadik Krivbasz ugyancsak 48 pontos.

A tabella alján a két biztos kieső helynek számító pozícióban a Minajnak 15, a Metalisztnak 17 pontja van. A kárpátaljai alakulat 4 pontra van az osztályozót jelentő helytől.

A következő fordulóban, április 22-én a Minaj FC a Ruh Lviv csapatát látja majd vendégül.

                (jakab)