Kijevben három gyereket mérgezett meg kábítószeres csokoládé

2024. április 6., 08:13

Kijevben egy hét alatt három gyerek került kórházba olyan kábítószer okozta mérgezés miatt, amelyről kiderült, hogy csokoládéban volt – jelentette a korrespondent.net április 5-én, pénteken a Kijevi Városi I. Számú Klinikai Gyermekkórház tájékoztatása alapján.

Az első eset március 23-án történt, amikor ugyanazon család két gyermeke került kórházba tudatzavaros állapot tüneteivel, amit általános rossz közérzet és hányás kísért, a kisebbik gyermek az intenzív osztályra került.

A kórház azt állítja, hogy állapotukat kannabisz okozta. Kiderült, hogy előző nap mindkét gyerek humanitárius segélyből származó jelölés nélküli csokoládét fogyasztott.

Március 26-án egy újabb gyermeket vittek kórházba pszichomotorikus izgatottság állapotában, hallucinációkkal, hányással, kitágult pupillákkal és csökkent izomtónussal.

Előző nap a gyermek evett az apjának ajándékozott csokiból. A csokoládé pszilocibint tartalmazott. A portál szerint a pszilocibin egy hallucinogén vegyi anyag, amely egyes gombákban található, melyeket néha „varázsgombaként” emlegetnek.

„Tanulmányozzák a gyerekeknek adott termékek összetételét!” – kérik az orvosok.

(korrespondent.net/Kárpátalja)