Potápi Árpád János: Magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés

2024. március 27., 08:35 , 1203. szám

A mai modern világban, ahol ezeket az értékeket rendre megkérdőjelezik, magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol beszédet mondott a helyi folklórközpont átadásán múlt szerdán.

A nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával megépült új épület átadásán Potápi Árpád János elmondta: az, hogy sikerült átadni az új folklórközpontot, annak is bizonyítéka, hogy a magyar olyan nemzet, amely nemcsak tiszteli és óvja kulturális örökségét és hagyományait, hanem újra és újra meg is szerzi, megteremti, megújítja és át is adja azokat a következő nemzedékeknek. Hozzátette: az újonnan átadott épület több lehetőséget teremt majd a hagyományőrzőknek küldetésük beteljesítéséhez, a magyar kulturális örökség továbbörökítéséhez.

Kiemelte: különösen fontos, hogy hagyományaink ápolása mindennapos legyen, mivel hagyományainknak összekovácsoló ereje van, s azok identitásunk legmélyebb részét képezik. „A mai modern világban, ahol ezeket az értékeket rendre megkérdőjelezik, magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés” – szögezte le Potápi Árpád János. Rámutatott: a magyar kormány ezért kiemelten fontosnak tartja a kulturális élet támogatását szerte a Kárpát-medencében, és mindenütt, ahol magyar közösségek élnek.

(MTI/Kárpátalja)