Szolszkij minisztert csaknem 76 milliós óvadék ellenében szabadlábra helyezték

2024. április 26., 18:15

Letették a 75,7 millió hrivnyás óvadékot Mikola Szolszkij agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterért. A tárcavezetőt szabadlábra helyezték – jelentette az Ekonomicsna Pravda az Agrárpolitikai és Élelmiszerügyi Minisztérium sajtószolgálata nyomán április 26-án, pénteken.

„Mikola Szolszkij szabadult az őrizetből, és tovább gyakorolja Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterének hatásköreit – áll a közleményben.

Korábban jelentettük, Szolszkijt a Nemzeti Korrupcióellenes Iroda (NABU) 291 millió hrivnya értékű állami föld kisajátításával és további 190 millió hrivnya értékű föld kisajátítási kísérletével gyanúsítja. A dengi.ua szerint a tárcavezető meggyanúsítása kapcsán kijelentette, hogy az a 2017-től 2018-ig tartó időszakra vonatkozik, amikor ügyvédi praxist folytatott. Elmondása szerint állami tulajdonú vállalatok és azon magánszemélyek közötti vitáról van szó, akiknek törvényes alapon adták át a földet.

Április 25-én a miniszter benyújtotta lemondását. Aznap este a Legfelsőbb Korrupcióellenes Bíróság elrendelte Mikola Szolszkij előzetes letartóztatásba helyezését, közel 76 millió hrivnya összegű óvadékot állapítva meg számára.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)