Három férfi közel két napig bolyongott a hegyekben

2024. március 26., 18:53

Zsitomir megye három – 19, 20 és 21 éves – lakosát vették őrizetbe a határ közelében Kárpátalján.

A fiatalok azt tervezték, hogy átkelnek a határon, Romániába akartak eljutni. Olyan útvonalat készítettek, amely szerint 24 órán belül a kijelölt helyen kellett volna lenniük. A terv azonban kudarcot vallott – és a fiúk csaknem két napig bolyongtak a hegyekben, mintegy 20 kilométert gyalogolva. Az államhatártól 3 kilométerre vették őrizetbe őket a Munkácsi Határőrség terebesfejérpataki (Gyilove) osztályának határőrei, akik egy kvadrokopter segítségével bukkantak az „alpinisták” nyomára.

Mint kiderült, a fiúk nem készültek fel az utazás előtt: sem a hegyvidék leküzdéséhez szükséges felszerelésük, sem élelmiszer- és vízkészletük nem volt. A határőrségre szállították őket, ahol a határőrök megetették őket, forró teát adtak nekik, valamint lehetőséget biztosítottak a ruhák és cipők szárítására.

A Zsitomir megyei lakosok ellen a határőrök adminisztratív szabálysértésekről, az ukrán államhatár illegális átlépéséről vagy illegális átlépésének kísérletéről vettek fel jegyzőkönyvet. Az ügyet átadják a bíróságra.

(Facebook/RV)