Több mint 1 millió forint gyűlt a beteg kislánynak

2024. március 18., 19:16 , 1202. szám

Budapesten szervezett jótékonysági könnyűzenei találkozót a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ). Az eseményen fellépő és jelen lévő fiatalok az oszteoszarkómával küzdő 15 éves fancsikai Kancsánszki Emília megsegítése érdekében fogtak össze.

A jótékonysági eseményen Ferenci Attila, Kárpátalja egyik legismertebb színésze köszöntötte a közönséget és vezette végig a vendégek figyelmét az esemény forgatagán. A Kárpátaljai Szövetség budapesti székházának színpadán két zenekar és egy szólista kápráztatta el a nagyérdeműt.

Elsőként a többnyire budapesti fiatalokból álló (Pállfy Patrik, Kovács Andris és Névai Krisztián), de beregszászi frontemberrel (Balogh Dávid /DÉ) büszkélkedő Lemonation együttes lépett fel egy kis metállal. Őket a tiszaújfalui Ferkó Emília követte, aki szólóban kápráztatott el minden jelenlévőt. A fellépők sorát az itthon jól ismert Ullie együttes (Uljanna Donecka, Szanyi Viktor, Blanár Dávid, Meringer Krisztián és Teigler Gábor) zárta, akik mint mindig, most is rendkívül színvonalas teljesítményt nyújtva mutatták meg tehetségüket.

A zenei előadásokat állófogadás követte.

Simon Dávid, a KMKSZ ISZ elnökségi tagja, az est fő szervezője hetilapunknak elmondta, hogy óriási örömmel tölti el, hogy a megkeresett együttesek és zenészek rögtön csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. „Természetesen nemcsak a fellépők, de a helyszínt bérbe adók, az állófogadás kivitelezői, Ferenci Attila mint műsorvezető és a kihangosító csapat is egyként, a szervezést mindenben támogatva csatlakozott a nemes ügyhöz” – húzta alá Simon Dávid. Elmondása szerint felemelő érzés volt azt látni, hogy a szülőföldjüktől távol élő fiatalok is képesek összefogni, együttes erővel támogatni a bajba jutott honfitársukat, és egyben csatlakozni az otthon már javában zajló gyűjtés menetébe.

Az est folyamán összesen 1 millió 30 ezer forint és 120 euró gyűlt össze a 15 éves fancsikai kislány megsegítésére.   

ZsT