Nőtt az Odesszát ért rakétatámadás áldozatainak száma

2024. március 16., 09:27

Huszra nőtt az Odessza elleni délelőtti orosz rakétatámadás áldozatainak száma, 46-an megsérültek – jelentette a DW március 15-én, pénteken Oleh Kiperre, az Odessza Megyei Állami Adminisztráció vezetőjére hivatkozva.

„Az orosz rakétatámadás következtében 14-en haltak meg, köztük helyi lakosok, egy orvos és egy katasztrófaelhárító. További 75-en, köztük a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának hét munkatársa, megsérültek. A sérültek minden szükséges segítséget megkapnak” – írta Telegram-csatornáján a tisztviselő hozzátéve, hogy holnapra gyászt hirdetnek Odesszában és a megyében.

A Főügyészi Hivatal közölte, hogy a támadás következtében károk keletkeztek a polgári infrastruktúrában: lakó- és kereskedelmi épületek, gépjárművek sérültek meg.

A BBC News Ukrajina tájékoztatása szerint az oroszok ballisztikus rakétákkal, két hullámban mértek csapást a városra. A helyszínre ahová az első robbanás után kiérkeztek az egészségügyi dolgozók és a katasztrófaelhárítók, hogy megkezdjék a mentést, újabb rakéta csapódott be.

(dw.com/bbc.com/Kárpátalja)