Budanov utalt rá, hogy lehettek hiányosságok Zaluzsnij munkájában

2024. március 5., 14:08 , 1200. szám

Kirilo Budanov, a Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának vezetője utalt rá, hogy támogatja Volodimir Zelenszkij elnök döntését Valerij Zaluzsnij leváltásáról az Ukrán Fegyveres Erők éléről. Az ukrán vezető erről a kanadai CBC News műsorszolgáltatónak adott interjújában beszélt, amelyet február 28-án sugároztak, s amelyet a DW ismertet.

Budanov az interjú során feltette a költői kérdést: „Ha minden jó és csodálatos, és minden helyesen történik, akkor miért vagyunk abban a helyzetben, amelyben vagyunk?”

A Zelenszkij és Zaluzsnij közötti állítólagos nézeteltérésről szóló médiainformációkat kommentálva Budanov úgy vélte, aligha lehetnek személyes nézeteltérések férfiak között, ha egyikük közvetlen beosztottja a másiknak.

Zelenszkij kijelentésével kapcsolatban, miszerint „Ukrajna 2023-as ellentámadásának tervét az oroszok már a megindulása előtt ismerték”, Budanov kijelentette, nem mond többet, mint az elnök. Hozzátette: „Mondjuk, voltak információink, bizonyítékaink arra vonatkozóan, hogy ezek a tervek az Oroszországi Föderáció tudomására jutottak. Ez komoly probléma, és bizonyos intézkedéseket foganatosítunk.”

(szcs/dw.com)