Zsitomir, Hmelnickij és Csernyivci megyében legtöbb az influenzás és koronavírusos beteg

2024. február 10., 11:50

Ukrajnában Zsitomir, Hmelnickij és Csernyivci megyében a legtöbb az influenzás, koronavírusos és egyéb légúti fertőzéstől szenvedő beteg – jelentette ki Lina Tolsztova, az Egészségügyi Minisztérium Közegészségügyi Központja Epidemiológiai Felügyeletszervezési Osztályának epidemiológusa az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában, amelyet az Élet (Життья), az Ukrajinszka Pravda magazinja idéz.

A szakértő elmondása szerint jelenleg nincs járvány az országban, de a megbetegedések aránya a gyermekek és a felnőttek körében növekvő tendenciát mutat.

Vinnicja, Lviv, Csernyihiv, Rivne és Ternopil megyékben átlagos megbetegedési szintet regisztráltak. Ezekben a megyékben regionális szinten foganatosítják a szükséges intézkedéseket.

„Az influenza és a Covid-19 tünetei némileg eltérnek egymástól. Az influenzát a testhőmérséklet meredek emelkedése és az általános légúti tünetek jellemzik. Éppen a betegség hirtelen fellépése különbözteti meg az influenzát a Covidtól. Az egyéb tünetek hasonlóak: köhögés, orrfolyás. Csak a laboratóriumi vizsgálat során lehet pontosan meghatározni a betegséget” – jelezte Tolsztova.

Az Élet emlékeztet, 2024 januárjában 42 esetben mutatták ki Ukrajnában az Omikron koronavírustörzs új alváltozatának, a Jennynek a fertőzését. Kijevben és 12 megyében regisztráltak már ilyen eseteket.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)