Egy traktor vontatta a hóban a beteget szállító mentőautót

2024. január 29., 08:45

A 103-as telefonvonalra egy munkácsi járási lakostól érkezett bejelentés. Bárdháza (Barbovo) község egyik lakosa arról beszámolt be, hogy magas láza, légszomja van és általános rosszullét kínozza.

A Kárpátaljai Sürgősségi Segélyközpont tájékoztatása szerint a 908-as számú brigád, Marina Brjanik mentőápoló és Mihajlo Kenez sofőr vonult ki a megadott címre. A beteghez vezető úton a mentőautó elakadt a nedves hóban, majd a sofőr hívta a tűzoltókat.

A mentős megpróbálta hívni a beteget, de a telefont nem vették fel... Szerencsére a beteg tájékoztatta rossz egészségi állapotáról ismerősét, aki úgy döntött, traktorral elindul szembe a mentőautóval, s hogy ne veszítsen értékes időt, magával vitte a beteget is.

Útközben a traktorista a terepen meglátta a mentőautó villogó jelzőfényeit. A mentős azonnal megvizsgálta a beteget, és orvosi segítségben részesítette. A traktor és a mentőautó vezetői pedig megpróbálták kiszabadítani a hó fogságából a mentőautót. Sajnos, sikertelenül.

Csak akkor sikerült végre elmozdítani a mentőautót a helyéről, amikor a tűzoltószolgálat csapata erős felszereléssel ért a helyszínre. Később a traktor tovább húzta a mentőautót a havas mezőn át egészen a megtisztított útra.

(Facebook/RV)