Ukrajnáról is egyeztetett Biden és Scholz

2024. január 17., 10:33

Joe Biden amerikai elnök és Olaf Scholz német kancellár megvitatta az orosz agresszióval szembeszegülő Ukrajna további támogatásának lehetőségeit, tekintettel a legutóbbi orosz rakétatámadásokra – közölte John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora, akit az Ukrinform idéz.

„Az elnök a mai napon számos fontos kérdésről beszélt Scholz kancellárral a Németországgal folytatott szoros együttműködésünk részeként. Ez természetesen magában foglalja Ukrajna támogatását, valamint a támogatás folytatásának fontosságát” – jegyezte meg a Fehér Ház képviselője.

Közben az amerikai külügyminisztérium szerint Anthony Blinken külügyminiszter megbeszélést folytatott Annalena Baerbock német külügyminiszterrel Davosban. Az amerikai diplomácia vezetője „köszönetet mondott Németországnak Ukrajna folyamatos támogatásáért, és kollégájával megvitatták a globális és kétoldalú együttműködés aktuális kérdéseit.

Az Ukrinform beszámolója szerint Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója kijelentette, hogy az Egyesült Államok változatlanul következetes álláspontot képvisel Ukrajna további támogatásának szükségességével kapcsolatban.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)