Marsallok vigyáznak majd a rendre a vonatokon

2023. október 12., 09:27 , 1180. szám

Az Ukrzaliznicja Rt. (UZ) vasúti biztonsági marsallo­kat „vezet be” az állomásokon és a vonatokon, néhányan már megkezdték a munkát – jelentette a társaság sajtószolgálata nyomán az Ekonomicsna Pravda.

„Ezek a társaság félkatonai biztonsági szolgálatának dolgozói, akiknek fő feladata a biztonsági helyzet figyelemmel kísérése a személyszállításban, és szükség esetén az időben történő reagálás” – közölte az UZ.

A társaságnál jelezték, hogy a vasúti létesítményekben egyenruhában, megkülönböztető jelzésekkel dolgozó őrökkel ellentétben a marsallok nem nyilvánosan működnek. Ezért sem a tisztességes polgárok, sem a bűnözők nem tudhatnak a törvénysértőkre vadászókról.

„Ez egy széles körben elterjedt modellje a légi közlekedési útvonalakon működő biztonsági egységek munkájának. A vonatokon és az állomásokon inkognitóban tartózkodó marsalljaink feladata, hogy felmérjék a kockázatokat és azonnal reagáljanak a veszélyekre, amelyek az utasok utazása során merülhetnek fel. Ők valamennyien speciálisan képzett szakemberek” – jegyezte meg Jevhen Ljascsenko, az Ukrzaliznicja Rt. igazgatóságának elnöke.

Az UZ első marsalljai szeptemberben láttak munkához, többek között az egyik népszerű nyugati útvonalon, amely jelenleg nagyobb odafigyelést igényel az utasok biztonságának garantálása érdekében.

(ntk/epravda.com.ua)