Ukrajnában jelenleg nincs tervben a katonai mozgósítás erősítése – Veniszlavszkij

2023. augusztus 28., 17:26

A mozgósítás Ukrajnában a terveknek megfelelően történik, és jelenleg nincs további előfeltétele az erősítésének – jelentette ki hétfőn Fegyir Veniszlavszkij, a Legfelső Tanács nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának a tagja egy televíziós műsorban, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Veniszlavszkij az ukrán televízió non-stop háborús adásának nyilatkozva megjegyezte, hogy Ukrajnában a háború első napjai óta „abszolút tervezett” mozgósítási intézkedések zajlanak. A behívókat a területi toborzási és szociális támogatási központok kézbesítik azoknak a hadköteleseknek, akiknek a katonai szaktudására szükség van a fronton, az arcvonalban. „Jelenleg Ukrajnában nincsenek meg a szükséges előfeltételek a mozgósítandó hadkötelesek számának növelésére. Minden a tervezett ütemben történik, ahogy a háború első napjai óta” – magyarázta.

A honatya arra is emlékeztetett, hogy a háború veszteségekhez vezet – vannak halott és sebesült katonák, ezért a veszteségeket pótolni kell. „Ennek megfelelően a területi toborzóközpontok továbbra is feltöltik azokat a katonai egységeket, amelyek veszteséget szenvedtek. Ezen túlmenően, mivel igyekszünk azoknak a tartalékoknak a kialakítására, amelyek biztosítják a teljes terület felszabadítását, és új katonai egységek felállítását. El kell látni őket a megfelelő legénységi állománnyal is” – mondta el Fegyir Veniszlavszkij.

(vb/karpat.in.ua)