Több métert hajtott a járőrrel a motorháztetőn

2023. május 7., 19:17

Az eset Ungváron történt. Szombaton 2 óra körül a járőrökhöz hívás érkezett egy állampolgártól, aki arról számolt be, hogy a Drugeth utcában egy Volkswagen típusú személygépkocsi vezetője ittasan vezet a bolt közelében.

A rendőrök a jelzett címre mentek és azonnal észrevették a megadott gépkocsit, melynek vezetője az utcán haladva megsértette a KRESZ-t. A rendőrök bekapcsolták a figyelmeztető fényjelzést a szolgálati járművön és megállították az autót, majd amint a rendőr a sofőrhöz lépett, a 33 éves ungvári lakos elindult autójával, elütötte a járőrt és több métert hajtott vele a motorháztetőn. Szerencsére kicsi volt a sebesség, így a rendőrnek nem esett baja. Később megállította az autót.

Megállás után a férfi aktív ellenállásba kezdett, ezért a rendőrök kénytelenek voltak megbilincselni a férfit. A járőrök a sofőrrel folytatott beszélgetés során alkoholos ittasságra utaló jeleket észleltek, és felajánlották, hogy végezzen alkoholtesztet, de a sofőr ezt elutasította.

A szabálysértő ellen ittas járművezetés miatt indult eljárás, illetve a sofőr nem tett eleget a megállási kötelezettségnek. Emellett a rendfenntartók a rendőr elütése miatt kihívták a nyomozó- és operatív csoportot.

(pmg.ua/RV)