A bíróság jogellenesnek találta az NKREKP energetikai társaságokra kiszabott bírságát

2023. február 12., 09:52

A Vinnicjai Városi Bíróság a Vinnicjaoblenerho keresete nyomán törvénytelennek mondta ki és megsemmisítette az energetikai és kommunális szolgáltatások állami szabályozását végző nemzeti bizottság (NKREKP) határozatát, amely bírságot szabott ki az energetikusokra az áramszüneti ütemtervek állítólagos „be nem tartása” miatt – jelentette az RBK–Ukrajina a bírósági határozatra hivatkozva, melynek másolata a szerkesztőség birtokába került.

A bíróság megállapította, hogy az NKREKP alaptalanul és indokolatlanul vádolta meg a vinnicjai energetikusokat a kikapcsolási ütemtervek be nem tartása miatt háborús körülmények között, az energiarendszer elleni támadások és áramhiány közepette.

A bíróság teljes egészében hatályon kívül helyezte az NKREKP döntését az energetikusokra kiszabott bírságról.

A Vinnicjaoblenerho mellett más, az NKREKP által az áramszünetek miatt megbüntetett energetikai vállalatok is bírósághoz fordultak.

Az RBK–Ukrajina emlékeztet, hogy az elmúlt két hétben az NKREKP több mint 10 megyei energetikai vállalatra szabott ki pénzbírságot az áramszüneti ütemtervek állítólagos „be nem tartása” miatt az orosz rakétacsapások után.

(rbc.ua/Kárpátalja)