A Fradi kazah, míg a Vidi azeri, a Puskás portugál, a Kisvárda pedig szintén kazah csapatot kapott a BL- és EKL-selejtezőkben

2022. június 17., 11:50

A Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája (BL)-selejtező első fordulójában a kazah Tobol Kosztanaj csapata lesz. A kétmeccses párharc első felvonását július 6-án, szerdán, a kazahsztáni Kostanajban (magyar idő szerint 16.00) rendezik, míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor a Groupama Arénában.

Az Európa Konferencia Liga (EKL) második selejtezőkörének sorsolását is megtartott az UEFA, itt pedig három magyar együttes, a Kisvárda, a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár FC is érdekelt.

Az első fordulós párharcok vesztesei az EKL-selejtező második fordulójában folytathatják szereplésüket. A főtáblára jutáshoz négy fordulót kell nyerni a BL-selejtezőben, a második kör vesztesei az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába kerülnek.

Később a BL-selejtező második körét is kisorsolták, ahol kiderült, hogy a magyar bajnok a továbbjutása esetén a Slovan Bratislava (szlovák) és a Dinamo Batumi (grúz) párharc győztesével játszhat majd. Az első körhöz hasonlóan a második forduló sorsolását is kiemeltként várhatta az FTC. A Fradi otthon kezdhet a továbbjutása esetén. A Slovan Bratislava elleni párharc igazán érdekes lenne, amennyiben a Fradi és a szlovák ellenfele is sikerrel veszi az első akadályt. Ebben a fordulóban az első mérkőzéseket július 19-én vagy 20-án, a visszavágókat 26-án és 27-én játsszák. Viszont ha a Fradi kiesik a BL első selejtezőköréből, akkor az EKL második körében folytathatja, a Skupi (észak-macedón) és a Lincoln Red Imps (gibraltári) párharc győztese ellen.

Az Európa Konferencia Liga sorsolását követően a Kisvárda végül a kazah Kajrat Almati, a Puskás Akadémia a portugál Vitória Guimaraes, míg a MOL Fehérvár FC az azeri Qabala ellen játszik az EKL második selejtezőkörében.

A Bajnokok Ligája – selejtező, 1. forduló párosításai:

Pjunik (örmény) – CFR (román)

Maribor (szlovén) – Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)

Ludogorec (bolgár) – Szutjeszka Niksics (montenegrói)

Dudelange (luxemburgi) – KF Tirana (albán)

Tobol (kazah) – FERENCVÁROS

Malmö (svéd) – az előselejtező győztese

KF Ballkani (koszovói) – Zalgiris Vilnius (litván)

HJK (finn) – RFS (lett)

Bodö/Glimt (norvég) – KÍ (feröeri)

The New Saints (walesi) – Linfield (észak-ír)

Shamrock Rovers (ír) – Hibernians (máltai)

Lech Poznan (lengyel) – Qarabag (azeri)

Skupi (észak-macedón) – Lincoln Red Imps (gibraltári)

Zrinjski Mostar (bosnyák) – Sheriff (moldovai)

Slovan Bratislava (szlovák) – Dinamo Batumi (grúz)

Európa Konferencia Liga – selejtező, 2. forduló, fő ág párosításai:

MOL Fehérvár FC – Qabala (azeri)

Kajrat Almati (kazah) – Kisvárda

Vitória Guimaraes (portugál) – Puskás Akadémia FC

Sepsi OSK – Olimpija Ljubljana (szlovén)/Differdange (luxemburgi)

Vkingur (feröeri)/Europa FC (gibraltári) – DAC Dunaszerdahely/Cliftonville (észak-ír)

Kizilzsar (kazah) – NK Osijek (horvát)

Dankai Péter