Saját udvaráról lopták el egy beregszentmiklósi férfi gépkocsiját

2022. június 7., 19:33

Június 6-án 16 óra 20 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre egy Nissan típusú személygépkocsi eltulajdonítása miatt. A 40 éves bejelentő, egy beregszentmiklósi (Csinagyijevo) lakos elmondta, hogy az autót a saját udvarában parkolta le, de a jármű később eltűnt.

A munkácsi rendőrség munkatársai megállapították, hogy az áldozat 35 éves, korábban elítélt falubelije vett részt a jármű illegális eltulajdonításában. Az előzetes információk szerint aznap a férfi a bejelentő házából eltulajdonította a gépkocsi kulcsát és elmenekült a helyszínről. A rendőrök az információt minden járőrnek továbbították, így gyorsan megtalálták az érintettet: a járőrök Munkácson állították meg az ellopott autót. A gyanúsított utasként ült a járműben, az autót 30 éves, korábban vagyon elleni bűncselekmény miatt elítélt barátja vezette. Az utóbbinál a rendőrök kábítószert találtak, amit lefoglaltak, és ennek kapcsán büntetőeljárást indítottak. Emellett a járőrök jegyzőkönyvezték az esetet, mivel a sofőr ittas állapotban vezette a gépkocsit.

A bűncselekmény 35 éves résztvevőjét a nyomozók őrizetbe vették. Jelenleg ideiglenes letartóztatásban van. A járművet a rendőrség büntetőparkolójában helyezték el, és a közeljövőben visszaadják a sértettnek.

(pmg.ua/RV)