Pellengérre állították a nem szavazó honatyákat

2021. szeptember 4., 18:10

Az Ukrajnai Választók Bizottsága (KVU) utánajárt, hogyan szavaztak az elmúlt két évben a Legfelső Tanács képviselői. Kiderült, hogy 12 képviselő a parlamenti szavazások több mint 90%-ában nem vett részt – írja a civil szervezet jelentését ismertetve a zn.ua.

Így például Vadim Sztolar képviselő az elmúlt két év folyamán csupán a szavazások 2,5%-ában vett részt. Sztepan Ivahiv a voksolások 4%-ában nyomta meg a szavazógombot. Ugyancsak ritkán szavazott Vadim Rabinovics (az esetek 5%-ában), Andrij Derkacs és Ihor Abramovics, (7-7%), Ihor Palica, Olekszandr Dubinszkij, Dmitro Sencev (8-8%), Tarasz Kozak (9%), Olekszandr Hereha, Julija Levocskina, Olekszandr Feldman (10%).

Ami a parlamenti frakciókat illeti, a Nép Szolgája képviselői a szavazások 84%-ában vettek részt, az Európai Szolidaritásnál ez a mutató 80%. A Hang frakció tagjai az esetek 74%-ában voksoltak, míg a Bizalom képviselőcsoportnál az esetek 71%-ában, a Haza frakciónál a 63%-ában. A legalacsonyabb szavazási hajlandóság A Jövőért képviselőcsoportnál (53%) és az Ellenzéki Platform – Az Életért frakciónál (46%) volt megfigyelhető.

A IX. Összehívású Legfelső Tanács tevékenységének elmúlt két éve alatt összesen 9,5 ezer alkalommal szavaztak.

(zn.ua/Kárpátalja)