Tűzharc egy odesszai szállodában

2016. szeptember 7., 18:41

Hárman megsérültek az odesszai üdülőövezetben az ötcsillagos Villa le Premier hotel elfoglalásakor kitört tűzharcban szeptember 6-án este – jelentette az UNIAN hírügynökség az Odessza megyei rendőrségre hivatkozva.

A hivatalos tájékoztatás szerint a rendfenntartókat a késő esti órákban értesítették arról, hogy fegyveres támadást hajtottak végre a szálló ellen. A rendőrség operatív nyomozócsoportja mellett egy különleges rendeltetésű egységet is a helyszínre vezényeltek.

Utóbb kiderült, hogy nézeteltérés támadt a hotel két tulajdonosa között. A konfliktus kezelésére egyikük egy dnyiprói őrző-védő szolgálatot fogadott fel, a másik helyi biztonsági emberektől kért segítséget. A konfliktus során a dnyipróiak bezárkóztak a szállodába, míg a másik csoport megpróbált behatolni az épületbe. A hotel ostroma során mindkét fél lőfegyvert használt.

A legfrissebb jelentés szerint a rendőrök 23 személyt állítottak elő a történtek miatt. Az eset három sérültjét kórházba szállították. Mindhárom sebesült biztonsági ember volt, a hotel vendégei közül senki nem sérült meg. A rendőrök az összecsapás helyszínén fegyvereket foglaltak le, amelyeket más tárgyi bizonyítékokkal egyetemben szakértői vizsgálatra továbbítottak. Az ügyben megindult a nyomozás.

Korábban az UNIAN helyi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a magukat az épületben elbarikádozók túszokat is ejtettek.

(unian.ua/Kárpátalja)