Tömeges mérgezés Kárpátalján: gyerekeket szállítottak kórházba

2016. július 14., 12:25

A Rahói járásban egy hegyi kiránduláson részt vevő gyerekcsoport mérgezést kapott. A gyerekek Dnyipróból érkeztek a Kárpátokba.

Harminckilenc iskolás érkezett július 13-án vonattal Ivano-Frankivszkba, ahonnan gyalogosan keltek át Kárpátaljára. A csoport a felnőttek kíséretében a Sztara és a Pereszpil hegyek közötti területen telepedett le sátraival. Mielőtt aludni tértek volna, a gyerekek az ivano-frankivszki piacon vásárolt élelmiszerekből vacsoráztak. Július 14-én reggelre négy gyerek lett rosszul, hányásra és hasfájásra panaszkodtak.

A nevelőtanárok azonnal értesítették a rendkívüli helyzetek rahói járási szolgálatát. Amíg a szolgálat a helyszínre érkezett, már tizenöt 11 és 13 év közötti gyereknél voltak észlelhetőek az említett tünetek. A gyerekeket a rahói járási kórházba szállították.

„A rahói kórház dolgozói készek fogadni és ellátni a gyerekeket. A helyzetet teljes ellenőrzés alatt tartják a helyi hatóságok, a mentőszolgálatok és az egészségügyi dolgozók” – jelentette Hennagyij Moszkal, megyénk kormányzója.

(zak-kor.net/VV)