ATO: Két ukrán katona elesett, öt megsebesült

2016. június 21., 16:54

Az elmúlt 24 óra folyamán két ukrán katona elesett, öt társuk pedig megsebesült a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte Olekszandr Motuzjanik, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője kedden hagyományos napi sajtótájékoztatóján, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

Korábban az ATO vezérkarának sajtóközpontja jelentette reggeli összesítésében, hogy június 20-án a szakadárok 41 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerők állásaira, többek között a minszki megállapodások által tiltott fegyverekből.

A támadások mintegy fele (21) Donyeck térségére esett. Avgyijivkára, Neveljszkére és Novoszilkire kézifegyverek mellett 120 milliméteres aknavetőkből is tüzet nyitottak, Butyivka-bányát és Verhnyetorecke környékét pedig 82 mm-s aknavetőkből lőtték a szakadárok.

Az ATO vezérkarának tájékoztatása szerint este 19 óra tájt az ellenség nyolcfős felderítő alakulata 82-mm-es aknavetők tüze által fedezve megkísérelte megközelíteni a kormányerők egyik megerősített állását Avgyijivkánál. Az ukrán katonák azonban tüzet nyitottak az ellenségre, s visszavonulásra késztették.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)