Verekedés a Rivnei Megyei Tanács ülésén

2016. június 17., 15:49

Verekedésbe fulladt a Rivnei Megyei Tanács pénteki ülése, a nézeteltérést az önkormányzat elnökének legitimitása okozta.

Az UNIAN hírügynökség beszámolója szerint a megyei önkormányzatnak mai ülésén arról kellett határoznia, hogy kit tekint a tanács legitim vezetőjének: Volodimir Kovaljcsukot, akit néhány hónappal korábban a képviselők határozatukkal leváltottak a testület éléről, ám akit a bíróság utóbb visszahelyezett tisztébe, vagy Olekszandr Kornyijcsukot, akit Kovaljcsuk leváltása után választottak meg a posztra.

Azonban még mielőtt a testület hozzáláthatott volna a kérdés érdemi vitájához, az ülésteremben verekedés tört ki a két tanácselnök hívei között. Dulakodás közben valaki vizes palackkal fejbe dobta Kornyijcsukot, és a szeme tájékán találta el. Az ütés helyén duzzanat jelent meg. Hogy véget vessenek az erőszakos eszmecserének, a terembe bevonult a rendőrség különleges rendeltetésű egysége, amely elválasztotta az elnöki emelvényt a képviselők ülőhelyeitől. Ezután szünetet rendeltek el.

Az UNIAN emlékeztet, hogy a Rivnei Megyei Tanács március 11-i ülésén Olekszandr Kornyijcsukot, a megyei állami adminisztráció apparátusának 34 éves vezetőjét, a Petro Porosenko Blokkja megyei tanácsi frakciójának tagját választotta meg elnökévé. Azt megelőzően, még ugyanazon az ülésszakon, a testület leváltotta tisztéből Volodimir Kovaljcsukot, a Radikális Párt jelöltjét.

Április 11-én a Rivnei Körzeti Adminisztratív Bíróság törvénytelennek mondta ki a megyei tanács határozatát Kovaljcsuk elmozdításáról.

(unian.ua/Kárpátalja)