„Tüzes” hétvége a megyében

2014. szeptember 22., 16:22

Nyolc kárpátaljai tűzesetről számolt be a hétvégén a Karpatszkij Objektív a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata megyei főosztályának jelentése alapján.

Szeptember 20-án közép-európai idő szerint reggel 7:30 körül jelentették, hogy ég a széna a nagyszőlősi járási Feketeardóban, a Sevcsenko utcán. A lángok megsemmisítették a színt és az alatta tárolt két tonna szénát. A veszteség megközelítőleg 10 ezer hrivnya. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Ugyanaznap 19:50 órakor gyulladt ki és égett le teljesen egy háztáji építmény Ungváron a Zanykovecka utcában.

Szeptember 21-én, azaz vasárnap éjféltájt szintén egy háztáji építmény kapott lángra a técsői járási Taracközön (Tereszva), a Csajkovszkij utcában. A tűzben megsemmisült a tetőzet és a berendezés.

Néhány perccel később jelentettek tüzet az ugyancsak técsői járási Szentmihálykörtvélyesről (Hrusovo), a Prikordonna utcáról. Itt a tetőzet, 10 köbméter tűzifa és egyéb ingóságok mellett házi állatok is elpusztultak a tűzben.

Valamivel hajnali két óra után a munkácsi járási Felsőviznicéről (Verhnya Viznicja), a Béke utcából érkezett riasztás a tűzoltókhoz. A lángok martalékává vált a háztáji épület és az abban tárolt ingóságok.

Hajnali háromnegyed öt táján riasztották a tűzoltókat az ungvári Kaposi utcába, ahol a lángok elpusztítottak egy tetőtérbeépítéses családi házat és melléképületét, a berendezéssel együtt. A szomszédos ház falai, kerítése, háztáji építménye, s az udvarán álló személygépkocsi festése is megsérült a tűzben.

Reggel háromnegyed hat körül csaptak fel a lángok Csapon egy Mologyizsna utcai lakóház pincehelyiségében. A pincében kigyulladt szeméttől megsérültek az épület belső falai és a berendezés egy része.

Ugyancsak a pincében keletkezett tűz vasárnap 16:32-kor a técsői járási Bedőházán (Bedevlja). A lángok martalékává lett három köbméter fűrészpor és egy faállvány, megsérült a háztáji ingóságok egy része.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)