Betörőt fogtak a Nagyszőlősi járásban

2014. szeptember 20., 19:53

A Nagyszőlősi járásban betörések elkövetésének gyanújával őrizetbe vettek egy 26 éves Ternopil megyei lakost – jelentette a Karpatszkij Objektív.

Idén márciusban három ízben is feljelentést tettek a helyi rendőrségen szőlősegresi (olesniki) és nagyszőlősi polgárok betörés miatt. A ügyben megindult a nyomozás, a rendőrség a rendelkezésére álló információk alapján feltételezte, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a személy követhette el. Végül egy 26 éves, Ternopil megyéből származó fiatalember került a nyomozók látókörébe, akinek már korábban is meggyűlt a baja a rendőrséggel – 2010-ben ugyancsak lopásért ítélte el őt a Ternopil megyei huszjatini járási bíróság.

Kihallgatása során a férfi elmondta, hogy vendégségbe érkezett kárpátaljai ismerőséhez, s úgy határozott, hogy folytatja a régi „mesterséget”. Első betörése alkalmával egy 850 hrivnya értékű kerékpárt tulajdonított el, majd néhány nappal később egy másik lakásból egy 946 hrivnyát érő Nokia típusú telefonnal távozott. Egy nappal később egy újabb telefon, fényképezőgép és női lábbeli volt a zsákmánya, amivel összesen 2999 hrivnya kárt okozott.

Az ügyben folytatódik az eljárás Ukrajna Büntetőtörvénykönyve 185. paragrafusának 3. része alapján (betöréses lopás ismételten elkövetve). A vádlottat őrizetbe vették – közölte a portál Okszana Kobzarenkóra, a nagyszőlősi járási rendőrség munkatársára hivatkozva.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)