A munkácsi képviselők támogatták a mozgósítással kapcsolatos felhívást

2014. július 31., 16:25

A Munkácsi Városi Tanács mai ülésén határozatot fogadtak el A Felhívásról Ukrajna Elnökéhez, Ukrajna Legfelsőbb Tanácsához, és Ukrajna Miniszteri Kabinetjéhez a részleges mozgósítással kapcsolatban címmel. A képviselők egyhangúlag támogatták a keddi munkácsi tiltakozó nagygyűlés résztvevői által megfogalmazott dokumentum továbbítását az ország vezetőinek – közölte a mukachevo.net. A határozathozatalnál a részleges mozgósítás által érintett gyermekeikért aggódó szülők is jelen voltak.

A portál által ismertetett felhívásban egyebek mellett azt követelik a tiltakozók, hogy a mozgósítást mindenekelőtt a rendvédelmi szerveknél és az egyéb erőszakszervezeteknél szolgálatot teljesítők körében folytassák; kezdeményezzék a külföldön békefenntartó missziókban szolgálatot teljesítő ukrán katonák azonnali hazahívását; haladéktalanul hívják vissza a terrorellenes műveletek térségéből azokat a sorkatonai szolgálatukat teljesítő és szerződéses katonákat, akik több mint három hónapja tartózkodnak már ott; az illetékes hatóságok szervezzék meg azoknak férfiaknak a nyilvántartásba vételét, akik menekültként, turistaként, üdülővendégként vagy gyógykezelésen hosszabb ideje a megyében tartózkodnak.

A felhívás aláírói azt szeretnék, ha követeléseik érdemi kivizsgálásáig azonnali hatállyal leállítanák a mozgósítást. A dokumentum szerint, amennyiben nem reagálnak a követelésekre, vagy nem veszik figyelembe azokat augusztus 1-je folyamán, Munkács város és a Munkácsi járás közössége fenntartja a jogot, hogy határozatlan időre ismét lezárják az utakat a régióban.

(mukachevo.net/Kárpátalja)