Magad uram, ha nincs rendőr…

2014. február 12., 20:56

A munkácsi lakosok betonelemekkel torlaszolták el az utcájukat, megunva a szűnni nem akaró kamionforgalmat.

A szóban forgó városszéli utcában nemrég fektettek le új aszfaltburkolatot, amelyet azonnal felfedeztek maguknak a teherautó-vezetők. Attól kezdve a helyi lakosoknak sem éjjelük sem nyugodt nappaluk nem volt a szűnni nem akaró kamionáradattól. Hiába helyezték ki az illetékesek a teherforgalmat kitiltó táblákat, a nehéz gépjárművek száma nem akart apadni.

A lakók sorozatos beadványaira reagálva egy darabig fokozott közúti ellenőrzésekkel próbálták elejét venni a tiltó táblák ignorálásának, ám a közlekedési rendőrök jelenléte fokozatosan megritkult, mivel az egyenruhások idővel inkább jobb kereseti lehetőséget biztosító útszakasz után néztek.

A helyiek ezért a minap, közös összefogással, egy gazdátlan építési területről néhány masszív betonelemet szereztek, amelyeket úgy helyeztek el az úttesten, hogy köztük csak a személygépkocsik férhetnek el. A helyi kezdeményezés hatásosnak bizonyult, ám a hatóságoknak szemet szúrt a lakossági önkény, és elrendelték az illegális útakadály haladéktalan eltávolítását. A döntést azzal indokolták, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén a magánbarrikád a tűzoltóautók áthaladását is lehetetlenné teszi.

Palkó István