Ismét egyeztetett Jermak és Szijjártó

2024. április 23., 16:47 , 1207. szám

Múlt pénteken ismét telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Andrij Jermak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője.

Az MTI tájékoztatása szerint a felek áttekintették a kisebbségi jogok helyreállításával foglalkozó munkacsoport eddigi tevékenységének eredményeit.

Szijjártó Péter a konzultációról beszámolva Facebook-oldalán azt írta, megállapították, hogy az elmúlt hetek megfeszített munkájával sikerült némi haladást elérni, de még sok munka van hátra. Ezért megállapodtak abban – tette hozzá a miniszter –, hogy a munkacsoport következő ülését e hét második felében tartják.

A telefonbeszélgetésről az Elnöki Hivatal honlapján megjelent közlemény szerint Andrij Jermak és Szijjártó Páter hangsúlyozta, hogy a kétoldalú kommunikáció a tervek szerint halad.

„Az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője és Magyarország külügyminisztere abban is megállapodott, hogy továbbra is közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elősegítsék az ukrán elnök és a magyar miniszterelnök közötti találkozót a közeljövőben” – áll a közleményben.

(hk/MTI/president.gov.ua)