Kárpátalja új turisztikai látványossága: „A világot megváltoztató három alma tere”

2024. március 30., 08:12

A Schönborn Parkban (Vojevodino üdülő) egy újabb turisztikai látványosságot mutattak be: „A világot megváltoztató három alma terét”.

Ez egy szokatlan portál, amely a látogatókat korszakokon keresztül vezeti át. A térnek számos szimbolikus inkarnációja van. A Mindent Látó Szem háromszög alakjában van elhelyezve, és a benne lévő három fő alma három korszakot, három ikonikus történetet, az emberiség három kiindulópontját szimbolizálja.

Az első szobor Éva almája, az igazság és a tudás szimbóluma. A közelben található az eredeti „Pokol kertje", a Kárpátokban gyűjtött 24 mérgező növénnyel.

Tovább az út Newton almájához vezet, amely a tudomány és a tudás szimbóluma. A Vagas-vízeséshez vezető úton található, a tudás keresését szimbolizálja, mert a tudománynak köszönhető, hogy az emberiség megérti a természet titkait. Még 4 alma van itt szétszórva – Párisz, Robin Hood, Hófehérke és Charles Fourier almája.

Március 24-én megjelent az Apple - a modern kor, a technológia és a korlátlan lehetőségek korszakának szimbóluma, amelyet Roman Murnik szobrász készített.

A megnyitón részt vett Magyarország ungvári főkonzulja, Bacskai József.

(Facebook/RV)