Zelenszkij szerint Ukrajna nem győzhet az Egyesült Államok segítsége nélkül

2024. március 29., 13:41

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy Ukrajna nem lesz képes győzni az Oroszország elleni háborúban amerikai segítség nélkül. Az ukrán államfő erről a CBS News-nak adott interjújában beszélt, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz.

Zelenszkijt arról kérdezték, hogy Ukrajna veszít-e amerikai segítség nélkül.

„Ez igaz. Veszíteni fogunk. Nem egy nap alatt. Természetesen elveszítjük területeink egy részét... Nagy kihívás lesz számunkra, hogyan szerezzük majd vissza mindezt. Számunkra ezek nagy áldozatok. A területek visszaszerzése emberek elvesztését jelenti. Őszintén szólva, az emberek fontosabbak, de tudjuk, hogy Putyin teljesen el akar minket pusztítani.

Minden üzenete arról szól, hogy nem ismeri el Ukrajnát, az ukránokat; nem ismeri el a létezésünket. Számára mi az Oroszországi Föderáció szatellitje vagyunk. Most mi. Aztán Kazahsztán, majd a balti államok, aztán Lengyelország. Aztán Németország, Németországnak legalább a fele. Vissza fog térni, nem bocsátja meg nekik a 80-as, majd a 90-es éveket.

Nem kell megváltoztatni a véleményét. Rajta kell változtatni. Le kell váltani őt” – fogalmazott az ukrán elnök.

Zelenszkij szerint Ukrajnának nagy szüksége van amerikai légvédelmi rendszerekre. Megjegyezte, hogy jelenleg az Ukrajnában lévő összes légvédelmi rendszer Európából származik.

Az elnök megjegyezte, hogy az USA rendelkezik Patriot rendszerekkel, és 5-7 ilyen rendszer „megvédi az ipari platformokat Ukrajnában”.

Hozzátette: az amerikai pénzügyi segélyek 75-80 százaléka az országban marad, hiszen az összes fegyvert vagy birtokolják, vagy ott gyártják.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)