Őrizetbe vették a férfit, aki halálosan megsebesítette barátját

2024. március 13., 08:47

Hétfőn bejelentés érkezett a rendőrségre egy 43 éves ungvári férfitól, aki arról számolt be, hogy otthonában holtan találta barátját, akivel éjjel együtt italozott.

Az Ungvári Járási Rendőrség operatív nyomozócsoportja, valamint a megyei rendőrség igazságügyi szakértői kivonultak a megadott címre. A rendőrök a vizsgálat során az elhunyt testén erőszakos halál nyomait – szúrt sebeket – találtak. A szakértők szerint a 44 éves férfi néhány órával korábban halhatott meg.

A nyomozati és operatív intézkedések lefolytatása során megállapították az eset előzetes körülményeit: a bejelentő és az elhunyt alkoholt fogyasztottak. Amikor a sértett elaludt, a lakás 43 éves tulajdonosa egy konyhakést fogott és azzal lábon szúrta a vendéget. Ezt követően a tulajdonos ‒ ittas lévén ‒ a sérültet az egyik szobában hagyta és pihenni ment. Reggel, miután felébredt, hívta a rendőrséget.

A rendőrök a 43 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és ideiglenes fogdába helyezték. A nyomozók tettét szándékos súlyos testi sérülés okozásának minősítették, ami a sértett halálához vezetett. A gyanúsított a bűncselekmény miatt akár 10 év börtönbüntetést is kaphat. Az ügyben tart a nyomozás.

(Facebook/RV)