Játszótereket alakítanak ki a Nagybégányi kistérségben

2024. március 6., 17:18 , 1201. szám

A gyermekek öröme a legfontosabb – vallják a Nagybégányi kistérségben, ahol a közelmúltban több játszótér kialakítását hagyta jóvá a képviselő-testület.

Első körben a kistérségi központ iskolájánál alakítottak ki egy több funkciós játszóteret, amely a gyerekek nagy örömére szolgált, a program most Beregdédában folytatódott.

A közösségi élmény lehetősége mellett az is motiválta a Nagybégányi kistérség vezetőségét, hogy a beépített eszközök között legyenek játszótéri egyensúlyozók és bordásfalak, amelyek segítségével a gyerekek még jobban fel tudnak készülni a megyei és országos versenyekre, például a Dzsura hazafias sportnapokra, amelyen az elmúlt éven is nagyon jól teljesítettek.

„A gyermekek öröme és boldogsága számunkra az egyik legfontosabb, főleg most, ebben a háborús helyzetben” – fogalmazott Nagy Anna, a Nagybégányi kistérség polgármestere.

„Elmondható, hogy a kistérség lakosainak sajnos közel fele külföldön tartózkodik, éppen ezért nagyon fontos, hogy az itthon maradt gyerekek számára olyan helyeket és kikapcsolódást nyújtó programokat tudjunk biztosítani, amelyek szükségesek a gyermekek egészséges fejlődéséhez és az önfeledt kikapcsolódásához” – tette hozzá a polgármester.

A két játszóteret a helyi iskolák közelében alakították ki. Így Beregdédában, kihasználva a lehetőséget, a tornaórák programjába is beépítették a gimnasztikai feladatokat.

„Úgy gondolom, hogy ez mindenféleképpen és mindenkinek jó. A gyerekeknek, hogy itt a jó idő, és ki tudják használni a lehetőségeket, nekünk, pedagógusoknak pedig azért, mert öröm látni a gyerekek örömét” – hangsúlyozta Simon Mónika, a Beregdédai Gimnázium pedagógusa.

A Nagybégányi kistérséghez hét település tartozik. A vezetőség azt tervezi, hogy a lehetőségekhez mérten a jövőben mindenhol kialakítanak egy-egy játszóteret. A polgármester asszony kiemelte, hogy külön öröm számukra az, hogy a beépített játszóterek eszközeit a Beregszászi járásban gyártották, így amellett, hogy a közösségeket támogatják, a helyi vállalkozásoknak is segítenek.

TV21 Ungvár/K. K.