A bíróság csökkentette Kolomojszkij óvadékát és meghosszabbította az előzetes letartóztatását

2024. március 6., 08:09 , 1200. szám

Ihor Kolomojszkij további két hónapig, április 25-ig előzetes letartóztatásban marad, így döntött a kijevi Sevcsenko Kerületi Bíróság. Emellett a bíró 150 millió hrivnyával 2,4 milliárd hrivnyára csökkentette Kolomojszkij óvadékának összegét – közölte a Szuszpilne február 28-án az üzletember ügyvédjére hivatkozva.

Olekszandr Liszak elmondta, hogy ügyfele nem fizeti ki az óvadékot. Emellett ügyvédei kérték, hogy az orvosok haladéktalanul vizsgálják meg Kolomojszkijt.

„A bíróság egy külön határozatot is hozott. Jelezte, hogy az ügyész végezzen megfelelő orvosi vizsgálatot. Ezt a feladatot rótta az ügyészre. Haladéktalanul” – hangsúlyozta Liszak.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, szeptember 2-án az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a Gazdasági Biztonsági Hivatal és a Főügyészi Hivatal a Büntető törvénykönyv 190. és 209. cikkelyei alapján csalással és bűncselekménnyel szerzett vagyon legalizálásával (pénzmosással) gyanúsította meg Kolomojszkijt. Utóbb az üzletembert további két ügyben is meggyanúsították, ezek szerint összesen 15 milliárd hrivnyát vont ki a PrivatBankból.

(hk/suspilne.media/epravda.com.ua)