Vezetői engedély: Utánanézhetünk, milyen gépkocsin tesszük le a gyakorlati vizsgát

2024. február 26., 10:54 , 1198. szám

A Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központja információkat tett közzé azokról a járművekről, amelyek Ukrajnában a gyakorlati járművezetői vizsga letételére rendelkezésre állnak. A gépkocsik listája elérhető a központ honlapján (https://hsc.gov.ua) – közölte az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja.

„A gyakorlati vezetési képességek teszteléséhez választhat egy járművet a Belügyminisztérium szervizközpontjában, vagy bérelhet az autósiskolában. Hogy kényelmesebbé tegyük, a Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központjának hivatalos honlapján teljes körű tájékoztatás jelent meg a gyakorlati vizsgák letételéhez rendelkezésre álló valamennyi autóról” – jelezte a központ.

Többek között rendelkezésre állnak adatok a járművek márkájáról és modelljéről, rendszámáról, gyártási évéről, a sebességváltó típusáról és a jármű felépítéséről, valamint arról, hogy melyik szervizközpontban találhatók meg.

A 2024. februári állapot szerint Lemberg megyében áll rendelkezésre a legtöbb autó – 27. Herszon megyében viszont csak egy van.

Egyébként különböző márkájú autók érhetők el. Így például Kijevben a rendelkezésre álló 17 autó többsége Toyota Corolla és Hyundai, Ivano-Frankivszk megyében a 12 jármű túlnyomó többség VAZ, Kárpátalján viszont a 10 személygépkocsi többsége Toyota Corolla és Skoda Octavia.

Ukrajnában összesen 265 jármű áll rendelkezésre a gyakorlati vizsga letételéhez. A legtöbbjük kézi sebességváltóval szerelt.

Az első járművezetői engedélyek kiadása az egyik legnépszerűbb szolgáltatás a Belügyminisztérium szolgáltató központjaiban. 2024 másfél hónapja alatt több mint 77 000 gyakorlati vezetési vizsgát tettek már le.

 (pszv/life.pravda.com.ua)