Zelenszkij benyújtotta a parlamentnek a sorkötelesek leszereléséről szóló törvényjavaslatot

2024. február 22., 12:41

Volodimir Zelenszkij elnök benyújtotta a Legfelső Tanácsnak a sorkatonai szolgálatukat töltők leszereléséről szóló törvényjavaslatot – jelentette az UNIAN hírügynökség február 22-én.

A 11035. számú, az „Ukrajna törvényének tervezete »A hadkötelezettségről és a katonai szolgálatról« XII. fejezete »Záró rendelkezések« módosításáról a sorkatonai szolgálat időtartamára vonatkozóan” című dokumentumot a parlament honlapjának tanúsága szerint továbbították véleményezésre a bizottságoknak.

A dokumentum indoklásában szerepel, hogy a törvénytervezet kidolgozását a sorkatonai szolgálat megállapított idejét letöltött katonák tartalékállományba helyezése teszi szükségessé.

Az Ukrajinszka Pravda a hírrel kapcsolatban idézi Olekszij Honcsarenko (Európai Szolidaritás frakció) képviselő Telegram-csatornáját.

„A törvényjavaslat indítványozza: azokat a sorkatonai szolgálatukat töltő katonákat, akiknek a szolgálati ideje a hadiállapot idején járt le, és akiknek a katonai szolgálatát a megállapított normán túl meghosszabbították, az ukrán elnök rendeletében meghatározott határidőn belül szerelik le a katonai szolgálatból tartalékállományba. Tehát nincsenek határidők. Mindenről Zelenszkij rendelete dönt” – írta az ellenzéki honatya.

(unian.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)