Tarnavszkij: Az ukrán csapatok elhagyták Avgyijivkát

2024. február 17., 10:34

Az ukrán erők a kapott parancsnak megfelelően kivonultak Avgyijivkából az előre előkészített állásokba – jelentette be február 17-én, szombaton hajnalban Olekszandr Tarnavszkij, a Tavrija műveleti-stratégiai haderőcsoport parancsnoka, akit a korrespondent.net idéz.

Jelezte, hogy elkerülték az ukrán erők bekerítését.

„A személyi állomány ki lett vonva. A katonák elfoglalták a védelmi állásokat a kijelölt vonalakon” – írta Telegram-csatornáján.

„Olyan helyzetben, amikor az ellenség saját katonái holttestén halad előre tíz az egyhez lövedékfölényben, folyamatos bombázások alatt, ez az egyetlen helyes döntés” – tette hozzá Tarnavszkij.

Korábban Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka a Facebook közösségi oldalon jelentette be az ukrán csapatok kivonulását a Donyeck megyei Avgyijivkából, hogy elkerüljék a bekerítést, megóvják a katonák életét és egészségét.

„Az Avgyijivka körüli hadműveleti helyzet alapján a bekerítés elkerülése, valamint a katonák életének és egészségének megóvása érdekében meghoztam a döntést egységeink kivonásáról a városból, előnyösebb vonalakon véve fel a védelmet” – idézi a tábornokot az Ukrajinszka Pravda.

Hangsúlyozta, hogy az ukrán katonák méltósággal teljesítették kötelességüket, mindent megtettek a legjobb orosz katonai egységek megsemmisítése érdekében, jelentős veszteségeket okozva az ellenségnek élőerőben és felszerelésben.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/Kárpátalja)