A TTSZTK informátorát keresték a dühös emberek Ivano-Frankivszk megyében

2024. február 14., 10:50

Az Ivano-Frankivszk megyei Koszmacs faluban dühös emberek bántalmaztak két nőt és egy hatéves gyermeket, mert azt hitték, hogy a nők egyike a területi toborzó és szociális támogatási központ (TTSZTK) informátora – írta az esetről beszámoló Styler, az RBK–Ukrajina projektje.

„Február 6-án a 102-es vonalra érkezett a bejelentés a helyi lakosok részvételével kipattant konfliktusról Koszmacs faluban. A helyszínre haladéktalanul kiszállt a megyei és a járási rendőrség vezetése, valamint az operatív nyomozócsoport” – közölte a rendőrség.

Tájékoztatásuk szerint mintegy százan önkényesen eltorlaszolták az utat, és feltartóztatták a járműveket. Összetűzésekre került sor a polgárok között, amelyekben egy kiskorú és két nő megsérült. A sérülteket beszállították a helyi kórházba. A rendfenntartók igyekeztek lecsillapítani a lakosokat, és az emberek rövidesen szétszéledtek.

A DW szerint az egyik sértett, Ivanna Vandzsurak a Facebook közösségi oldalon arról számolt be, hogy autóját botokkal, ütőkkel és különféle fémtárgyakkal felfegyverkezett dühös nők állították meg, amikor hatéves kislányával a Nova Posta fiókjába tartottak. Követelték, hogy mutassa meg a telefonját, majd miután átnézték a készüléket, továbbmehettek.

A visszaúton azonban az autót ismét feltartóztatták, azzal vádolva a nőt, hogy a katonai biztos informátora és „feladja a férjeiket”. Az emberek megpróbálták felborítani az autót, kirángatni a vezetőjét, kihúzni az indítókulcsot. Az egyik nő megütötte a gyereket, míg társa a jármű vezetőjének haját markolászta. A sértett elmondása szerint agyrázkódást kapott, lányának zúzódás keletkezett az orrán. Az incidens azzal végződött, hogy a tömegből valaki egyszer csak kijelentette, hogy „nem ezt az autót keressük, összetévesztettük”.

Utóbb közölték, hogy a rendőrség eljárást indított a rendbontók ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt, és keresik a nyugtalanságot okozó álhír forrását, ugyanakkor a TSZN szerint az incidensben érintett helyi lakosok is feljelentést tettek.

(zzz/rbc.ua/dw.com/tsn.ua)