A Mathias Corvinus Collegium farsangi foglalkozása Beregszászban

2024. február 11., 16:35 , 1197. szám

„Ölts magadra jelmezt, s nyerd meg a versenyt!” mottóval szervezett farsangi foglalkozást a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Beregszászi Képzési Központja Beregszászban február 10-én.

Az MCC több mint hat éve nyitotta meg kapuit a kárpátaljai magyar fiatalság előtt. Ez idő alatt a Beregszászi Képzési Központ rengeteg programot és a gyermekek nevelését segítő lehetőséget biztosított a szülők és a fiatalok számára egyaránt. Programjaikat igyekeznek mindig bővíteni, ezért is döntöttek úgy, hogy a nehéz körülmények ellenére is megszervezik a farsangi találkozót, amelyre a Középiskolás, valamint a Fiatal Tehetség Program résztvevőit várták.

„Hagyományaink megőrzése és annak továbbadása minden szülő és intézmény számára nagyon fontos feladat. Nem utolsósorban pedig ideje elűznünk a telet, és teret adnunk a tavasznak, a megújulásnak, a természet ébredésének” – hangsúlyozta Dobsa Németh Beáta, az MCC kárpátaljai kirendeltségének vezetője.

Az eseményen Papp Viktória kézműves tartott előadást a népszokásokról, az előző évektől eltérően most a velencei karnevál maszkjait készítették el.

„A farsangi hagyományokat és azok eredetét szerettük volna feleleveníteni és bemutatni a gyerekeknek” – számolt be Papp Viktória.

A gyerekek az alkalom során elkészíthették saját egyedi, csillogó-villogó, velencei karnevált idéző maszkjaikat, és természetesen a sok-sok vidám pillanat és a jelmezverseny varázsa mellett a farsangi fánkok édes íze sem maradhatott el.

Az MCC kárpátaljai képviseleténél alkalmazkodnak az aktuális ukrajnai helyzethez, és figyelembe veszik a tanmenetet is, ezért eddig minden képzésüket zökkenőmentesen bonyolították le a jelenlegi járványhelyzet ellenére is.

„A karanténhelyzet ellenére az MCC-központba járó diákoknak az alacsony megbetegedési száma miatt mi a higiéniai szabályok megfelelő betartása mellett továbbra is megtartjuk az oktatási programjainkat mind a Középiskolás, mind a Fiatal Tehetség Program diákjai számára” – mondta Dobsa Németh Beáta.

TV21 Ungvár/K. K.