Karantén után távoktatásra váltanak Ungváron

2024. február 9., 17:35

Folytatni kell a korlátozó intézkedéseket az oktatási intézményekben a távoktatási folyamat újraindításával február 16-ig – így döntött ma a városi tanács járványellenes bizottsága, figyelembe véve az ungvári járványügyi helyzetet.

Mint a szakbizottságon elhangzott, a beteg pedagógusok többsége már felépült, így lehetséges az online oktatási folyamat. Erről az Ungvári Városi Tanács tájékoztat.

Az Ungvári I. számú Zeneiskola, a Művészeti Iskola, a Gyermek ifjúsági Sportiskola és a városban található egyéb iskolán kívüli oktatási intézmények vezetőinek azt javasolták, hogy az egyéni órák kivételével továbbra is távolról tartsák a foglalkozásokat.

A karantén bevezetése – a városi tanács egészségvédelmi és polgári védelmi főosztálya tájékoztatása szerint – hozzájárult a megbetegedési arányok bizonyos mértékű stabilizálásához. A járványhelyzet-monitoring szerint azonban Ungváron továbbra is nagy a járvány intenzitása, 87,5%-kal meghaladja a járványküszöböt, jelentős számmal (40,9%) az iskoláskorúak körében és 27%-os növekedéssel a 15‒17 éves gyermekek körében.

A napi ellenőrzés folytatódik, a bizottság jövő pénteken újra ülésezik.

(0312.ua/RV)