Újabb rakéta- és dróntámadás érte Ukrajnát

2024. február 7., 10:32

Február 7-én, szerdán reggel nagyszabású rakétatámadást indított az orosz haderő Ukrajna területe ellen, a légiriadó csaknem reggel 9 óráig tartott. A rakéták az ukrán légtérben manővereztek – jelentette az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének Parancsnokságára hivatkozva a DW.

Harkiv megyére az orosz csapatok legalább négy csapást mértek, találat érte Harkiv Szlobidkai kerületét – közölte Oleh Szinyehubov, a megyei katonai közigazgatás vezetője. Hozzátette: a nem lakáscélú infrastruktúrában keletkezett kár.

Később a tisztviselő közölte, hogy az orosz hadsereg SZ-300-as rakétákkal lőtte a várost. Egy 52 éves nő könnyebben megsérült. A helyszínek átvizsgálása folyamatban van.

Ezenkívül Oroszország az éjszaka folyamán és reggel drónokkal is csapást mért Ukrajnára. Így Mikolajiv megyében a légvédelmi erők három Shahed 136/131 típusú drónt semmisített meg – közölte Vitalij Kim, a Mikolajiv Megyei Katonai Közigazgatás vezetője, aki jelezte, hogy az ellenség levegő-föld rakétákat is bevetett. A támadás következtében megrongálódott körülbelül 20 lakóépület. Oleh Szjenkevics mikolajivi polgármester szerint a támadás következtében többen megsérültek, egy ember a kórházban belehalt sérüléseibe.

Kijevben és a megyében robbanásokat lehetett hallani. A városi és a megyei katonai közigazgatások jelentették, hogy működésbe lépett a légvédelem. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere egyebek mellett közölte, hogy az egyik rakéta darabjaitól megsérült két magasfeszültségű vezeték, a fogyasztók egy része áram nélkül maradt a főváros bal parti részén.

Makszim Kozickij, a Lemberg (Lviv) Megyei Katonai Közigazgatás vezetője a Lemberget és Szambirt fenyegető rakétaveszélyre figyelmeztetett. Utóbb robbanást jelentettek Drohobicsból.

Az éjszaka folyamán néhány drón érte el Dnyipropetrovszk megye Novomoszkovszki járását, kettőt közülük megsemmisített a légvédelem. A támadás után jelentették, hogy károk keletkeztek egy kommunális vállalat területén, valamint épületek és járművek rongálódtak meg.

(dw.com/Kárpátalja)