Benyújtotta lemondását a veteránügyi miniszter

2024. február 6., 10:31 , 1197. szám

Ukrajna Legfelső Tanácsa február 7-én megszavazta Julija Laputyina veteránügyi miniszter felmentését. Az indítványra 302 képviselő szavazott igennel – jelentette az UNIAN hírügynökség Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő nyomán.

A honatya Telegram-csatornáján számolt be róla, hogy a szociálpolitikai és veteránügyi parlamenti szakbizottság részéről elégtelennek minősítették a Laputyina vezette tárca munkáját.

„Minden felszólaló – mind a kormány, mind az ellenzék részéről – bírálta a minisztert. Ő maga, az immár volt miniszter, el sem jött a beszámolóra” – közölte Zseleznyak.

Az 56 éves Julija Laputyinát 2020. december 18-án nevezték ki a Veteránügyi Minisztérium élére. A tárcavezető február 5-én nyújtotta be lemondását.

A DW aznap arról számolt be, hogy Volodimir Zelenszkij elnök esti videoüzenetében érintette a veteránpolitikában tapasztalható problémákat.

„Ma délelőtt Denisz Smihal miniszterelnökkel a hőspolitika – a veteránpolitika – megerősítéséről tárgyaltunk. Lépésekről, amelyek kezelik az ezen a területen fennálló problémákat, és erősítik embereink önbizalmát. Az újrakezdés lépéseiről – és nem csak ezen a területen” – jelentette ki az államfő.

(zzz/unian.ua/dw.com)