Odessza megyében elfogták az eltűnt 15 éves lány feltételezett gyilkosát

2024. február 3., 18:25

A 15 éves Misel Pijavcsik meggyilkolásának gyanújával a rendőrség őrizetbe vett egy 16 éves fiatalt, akivel nem sokkal a halála előtt ismerkedett meg az áldozat – jelentette szombaton az Odessza megyei rendőrség nyomán az Interfax – Ukrajina hírügynökség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a keresés negyedik napján, az Odessza megyei Berezivkai járásban bukkantak rá a halott lányra, testén erőszakos halálra utaló nyomokkal. A fiatalkorú odesszai járási lakos eltűnését a nagymama jelentette be a rendőrségen még január 30-án.

Előzetesen megállapítást nyert, hogy az egykori mérlegelő komplexum elhagyatott épületében az elkövető halálos sérüléseket okozott a lánynak. A halál pontos okát az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatnak kell megállapítania.

Hogy elrejtse tettét, a fiatalember a lány holttestére szemetet dobált.

A rendőrök a helyszínen talált bizonyítékokat igazságügyi szakértői vizsgálatra továbbították. Emellett a megyei rendőrség nyomozati főosztályának helyszínelői mobil DNS-laboratórium segítségével megvizsgálták az elsődleges nyomozati cselekmények során előkerült biológiai nyomokat, valamint az áldozat és a gyanúsított biológiai mintáit. A vizsgálat eredményei megerősítették a fiatal férfi érintettségét a bűncselekmény elkövetésében.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)