Az UCOJaO ismertette a 2024-es NMT tesztjeinek fő paramétereit

2024. február 1., 11:50 , 1195. szám

Az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ (UCOJaO) jóváhagyta a 2024-es Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (Національний Мультипредметний Тест – NMT) paramétereit – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja.

A központ honlapján közzétették az egyes tantárgyakból megoldandó feladatok számára, típusaira, a teszt megírására rendelkezésre álló időre és a pontozási rendszerre vonatkozó információkat.

Eldőlt, hogy az ukrán nyelv és irodalom, Ukrajna története, biológia, kémia és földrajz tesztek egyenként 30 feladatot fognak tartalmazni. Matematikából és fizikából 22, illetve 20, idegen nyelvből (angol, spanyol, német, francia) pedig 32 feladatot kell megoldani.

„Minden NMT-feladat meg fog felelni a ZNO-programnak az adott tárgyból” – hangsúlyozta az UCOJaO.

Emlékeztetőül: 2024 lesz a harmadik év, amikor a felsőoktatásba készülő végzősök a Külső Független Értékelés (Зовнішнє незалежне оцінювання – ZNO) helyett annak „háborús” változatát, az NMT-t lesznek kénytelenek megírni. Az idei tesztelés alapvetően nem tér el az előző két évitől, de a szervezők 2024-ben is bizonyos változtatásokat terveznek bevezetni. Így a résztvevőknek három helyett ezúttal négy tantárgyból kell tesztet írniuk. Ukrán nyelvből, matematikából és Ukrajna történetéből kötelező a tesztírás, a választható tárgyak sorába pedig visszatér a földrajz és az ukrán irodalom.

(ntk/life.pravda.com.ua)