Újabb rakétatámadás érte Ukrajnát

2024. január 13., 14:19

Ötnapos szünet után szombaton reggel Oroszország ismét nagyszabású rakétatámadást intézett Ukrajna ellen. Az orosz hadsereg cirkáló, aeroballisztikus, ballisztikus, légi indítású, légvédelmi rakétákat és drónokat vetett be – jelentette a BBC News Ukrajina.

Az első robbanásokról a Szuszpilne tudósítói számoltak be Dnyipróból. Később a Dnyipropetrovszk megyei Katonai Közigazgatás két cirkálórakéta lelövését jelentette.

Működésbe lépett a légvédelem Hmelnickij, Csernyihiv, Rivne, Kirovohrad megyékben is.

Poltava megyéből jelentették, hogy egy fel nem robbant rakéta zuhant az egyik családi ház udvarára. A Lviv megyébe tartó rakétákat még azelőtt megsemmisítették, hogy beléptek volna a megye légterébe – közölte Makszim Kozickij, a megye katonai közigazgatásának vezetője.

A Szumi megyei Sosztkában a rakétatámadás következtében megsérült egy nő.

A támadás két óráig tartott és reggel 8 óra tájt ért véget.

Éjszaka az oroszok a Herszon megyei Beriszlavot támadták. Egy személy megsérült. Egy többlakásos épület romjai alól kellett kiszabadítani egy 71 éves nőt – közölte a Herszon Megyei Katonai Közigazgatás.

Az RBK – Ukrajina az Ukrán Légierő Telegram-csatornájára hivatkozva jelentette, hogy összesen 40 ellenséges légi célpontot azonosítottak, amelyek közül nyolcat lelőtt a légvédelem. A le nem lőtt célpontok közül több mint 20 nem érte el a célpontját az elektronikus hadviselés eszközeinek intenzív alkalmazása miatt – tette hozzá a légierő sajtószolgálata.

(bbc.com/rbc.ua/Kárpátalja)