Kuleba váltja az elhunyt Kissingert a tekintélyes nemzetközi alapítvány igazgatótanácsában

2023. december 23., 10:34

Dmitro Kuleba külügyminiszter váltja Henry Kissinger nemrég elhunyt amerikai amerikai diplomatát a WORLD.MINDS nemzetközi non-profit alapítvány vezetői tanácsadó testületében – közölte pénteken az rbc.ua hírportál az alapítvány sajtóközleményére hivatkozva.

A jelentés szerint a globális szellemi együttműködés előnyeit hangsúlyozó döntésben Kuleba elfogadta a felkérést, hogy csatlakozzon a rangos WORLD.MINDS Alapítvány vezetői tanácsadó testületéhez. „Ez a kinevezés egyben azt a megtiszteltetést is jelenti, hogy ezt a helyet korábban a néhai Henry Kissinger töltötte be, akit államférfiként, diplomataként, íróként és értelmiségiként ismertek” – emlékeztetett a WORLD.MINDS.

Amint az alapítvány megjegyezte, Ukrajna, amely ezekben a nehéz időkben élen jár a demokratikus értékek és a szuverenitás védelmében, létfontosságú perspektívát kínál a WORLD.MINDS közösség számára. „A WORLD.MINDS mélyen elkötelezte magát a béke, a haladás és a kölcsönös megértés megerősítése mellett azáltal, hogy nemzetközi szinten egyesíti a fényes elméket” – hangsúlyozta Dmitro Kuleba.

A WORLD.MINDS a tudomány, a geopolitika és az üzleti élet vezetőit egyesíti. Az alapítvány célja, hogy elősegítse a párbeszédet a világ mai égető kérdéseiről. Ügyvezető felügyelőbizottságába tartozik még a nyugalmazott amerikai tábornok, David Petraeus volt CIA-igazgató, Kurt Wüttrich kémiai Nobel-díjas, Neil Ferguson neves történész, Peter Singer, a Princeton Egyetem filozófusa és Benedict Franke, a Müncheni Biztonsági Konferencia vezérigazgatója.

(vb/karpat.in.ua)