Több száz módosító indítvánnyal akadályozzák az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvény elfogadását a parlamentben

2023. november 24., 11:51

A Legfelső Tanács képviselői 882 módosító indítványt nyújtottak be az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló 7 457. számú törvényjavaslathoz, ezzel akadályozva annak elfogadását második olvasatban – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja.

Amint arról Olha Sztefanisina, a parlament Nemzeti Egészség, Egészségügyi Ellátási és Egészségbiztosítási Bizottságának tagja beszámolt, a módosításokat három hónapig elemezte a testület, és a „legértelmesebbeket” figyelembe vették.

„Órákig tartó tárgyalások a gazdálkodókkal, a Nemzeti Rendőrséggel, a civilekkel és a népképviselőkkel. Úgy csináltuk, hogy amint a miniszteri kabinet jóváhagyja a teljes alsóbb szintű szabályozást, azonnal működésbe lépjen (a jogszabály – a szerk.), a betegek pedig már jövőre megkaphassák a gyógyszereket és enyhíthessék fájdalmukat” – mondta a képviselő.

Elmondása szerint 226 módosító indítványt nyújtottak be a Haza párt képviselői. Sztefanisina azt állítja, hogy „Julia Timosenko és kollégái azzal fenyegetőznek, hogy valamennyit szavazásra bocsátják annak érdekében, hogy kimerítsék a termet és megfosszák a törvényt a szavazatoktól”.

„Ez több mint 400 perc a Rada munkaidejéből, valójában pedig egy kétnapos, teljesen értelmetlen színjáték, amikor a módosító indítványokat egyszerűen azért bocsátják szavazásra, hogy húzzák az időt, és megakadályozzák, hogy a törvény átmenjen a teremben” – magyarázta Sztefanisina.

Az Élet emlékeztet, hogy júliusban a Legfelső Tanács első olvasatban elfogadta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvényjavaslatot. A Legfelső Tanács Nemzeti Egészség, Egészségügyi Ellátási és Egészségbiztosítási Bizottsága módosításokkal második olvasatban is elfogadásra javasolta a jogszabályt.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)