Halálra verte mostohaapját egy fiatal Dnyipropetrovszk megyében

2023. október 25., 19:14

Dnyipropetrovszk megyében egy 17 éves fiatal halálra verte mostohaapját. A fiút akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik – jelentette a TSZN a megyei rendőrség sajtószolgálata nyomán.

A tájékoztatásból kitűnik, hogy a tragédia október 22-én történt egy novomoszkovszki járási falu egyik családi házában. A tinédzser és 55 éves mostohaapja között nézeteltérés támadt, amelynek következtében a fiú brutálisan megverte a férfit, aki a padlóra zuhant és meghalt.

„Ugyanezen a napon a rendfenntartók megállapították a gyanúsított tartózkodási helyét és őrizetbe vették Ukrajna Büntetőeljárási törvénykönyvének 208. cikkelye szerint. A tetthelyen tárgyi bizonyítékokat foglaltak le. A Novomoszkovszki Kerületi Ügyészség jóváhagyásával a nyomozók október 23-án értesítették őt az Ukrajna Büntető törvénykönyve 115. cikkelyének 1. pontjában foglalt bűncselekmény (szándékos emberölés) elkövetésének gyanújáról. A támadót az elkövetett bűncselekményért akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik. A bírósági szakasz előtti vizsgálat folytatódik” – közölte a Nemzeti Rendőrség.

(tsn.ua/Kárpátalja)