Gyilkosság Marganecben: Megölték az adóst és beton alá temették

2023. október 11., 11:32

A Dnyipropetrovszk megyei Marhanecben két társa megölt egy 25 éves férfit, majd betont öntöttek a holttestre – jelentette a TSZN a megyei rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

A rendőrség akkor derített fényt a bűncselekményre, amikor elfogták kábítószer-kereskedők egy csoportját. Mint kiderült, a gyilkossággal gyanúsított személyek kábítószer előállításában és értékesítésében vettek részt. A rendőrség megállapította, hogy a csoport egyik tagja néhány hónapja eltűnt.

Idén június 16-án a 25 éves férfi távozott otthonról, és nem tért haza. A rendfenntartók október 3-án rábukkant az eltűnt személy holttestére.

Miután kézhez kapták az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok eredményeit, kihallgatták a tanúkat és végrehajtottak egy sor további nyomozati cselekményt, a rendőrség megállapította, hogy a férfit a kábítószer-üzletágban tevékenykedő bűntársai ölték meg.

Kiderült, hogy a tettesek – két 35, illetve 32 éves helyi lakos – kalapáccsal és különféle tárgyakkal agyonverték társukat, majd elásták a garázsban és lebetonozták a helyiséget. Az áldozat pénzzel tartozott nekik, ezért döntöttek úgy az elkövetők, hogy leszámolnak vele.

A két marganeci lakost október 9-én előzetes összeesküvés alapján személyek egy csoportja által elkövetett szándékos emberöléssel gyanúsították meg.

(tsn.ua/Kárpátalja)