Megkezdődtek a nyelvtanfolyamok a Rákóczi-főiskolán

2023. október 9., 10:34 , 1180. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) idén is meghirdette alap-, közép- és haladó szintű angol, német, ukrán és magyar nyelvtanfolyamait. A főiskola Felnőttképzési Központja szervezésében megvalósuló öt hónapos képzés foglalkozásait idén is az intézmény szakképzett tanárai tartják jelenléti formában. A megnyitó ünnepségre október 7-én került sor a Rákóczi-főiskola átriumában.

A II. RF KMF Felnőttképzési Központja által szervezett nyelvtanfolyamok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Így tehát a szervezők 2023. október 7-e és 2024. február 28-a között ismét 80 órás angol, német, ukrán és magyar nyelvtanfolyamokat valósítanak meg.

A nyelvtanfolyamokra minden érdeklődőnek 2023. szeptember 11-ig volt lehetősége jelentkezni, ahogy az elmúlt években megszokottá vált, online formában. Idén összesen 175 fő jelentkezett. A részvevők felkészültségét szintfelmérő tesztek alapján állapítják meg.

A megnyitón Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ vezetője köszöntötte az jelenlévőket, valamint ismertette a szintfelmérő tesztírás, illetve a tanfolyamok menetét minden résztvevővel.

A 175 jelentkezőből 74 fő az angol, 16 fő a német, 47 fő az ukrán, 38 fő pedig a magyar nyelvet választotta.

A megnyitót követően a jelentkezők szintfelmérő tesztet írtak, melynek eredményei alapján megtörtént a csoportelosztás, és megkezdhették első tanóráikat.

Ahogy az már a korábbi években megszokottá vált, a foglalkozásokat a Rákóczi-főiskola szakképzett oktatói tartják szombatonként 8.00 és 12.00 óra között.

Az elmúlt években Kárpátalja számos településén zajlottak nyelvtanfolyamok, idén azonban egységesen a II. RF KMF bázisán valósulnak meg a foglalkozások.

A tanfolyamok végén minden résztvevő szóbeli és írásbeli vizsgán vesz majd részt, s amennyiben sikeres vizsgát tesznek, tanúsítványban részesülnek.

A program megvalósulását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

TV21 Ungvár/K. K.