Vezetett, de majdnem kikapott a Minaj FC

Labdarúgás

2023. szeptember 20., 08:32 , 1177. szám

Érdekes forgatókönyv révén szerzett egy idegenbeli pontot a Minaj FC az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi, 7. fordulójában.

Az Olekszandrija elleni találkozón egy órán keresztül csak gyűrték egymást a csapatok, majd egy szöglet után Jehor Hunicsev szép fejessel a vendégek számára szerzett vezetést. Nem sokáig volt az előny a minajiaknál, tíz perc elteltével Artem Kulakovszkij büntetőből egyenlített.

A sok játékmegszakítás miatt Olekszandr Sandor, a mérkőzés lembergi játékvezetője 5 percet hosszabbított, de még erre is rátett egy kicsit. A 97. perc elején szögletet végezhetett el a hazai csapat, amit elsőre mentettek a védők, de a kifejelt labdából az Olekszandrija támadója gólt ért el. Közben a játékvezető lefújta a találkozót, így hiába reklamáltak a hazaiak, maradt az 1-1-es végeredmény.

Nem igazán sikerült a frissen kinevezett Jurij Makszimov bemutatkozása a Dnyipro–1 kispadján, hiszen az egykori kiváló labdarúgó által irányított bajnoki ezüstérmes hazai pályán csak 1-1-re volt képes a Kolosz ellen.

Elszenvedte első vereségét a Ruh Lviv, így már csak a címvédő Sahtar mondhatja magát veretlennek.

Eredmények: Olekszandrija–Minaj FC 1-1, Metaliszt 1925 Harkiv–Zorja Luhanszk 2-1, Csornomorec Odessza– Polisszja Zsitomir 1-0, Sahtar Donyeck–Obolony Kijev 1-0, LNZ Cserkaszi–Ruh Lviv 2-1, Dnyipro–1–Kolosz Kovalivka 1-1, Krivbasz–Veresz Rivne 2-1. A Dinamo Kijev–Vorszkla Poltava összecsapást lapzártánk után rendezik.

A tabellát a Sahtar vezeti 17 ponttal a 14 ponttal második Krivbasz előtt.

A 3 pontjával még mindig sereghajtó Minaj FC a hét végén sorra kerülő 8. játéknapon is idegenben szerepel majd, ezúttal az újonc Polisszja Zsitomir otthonában.

(tamási)