Új magánegyetem nyílt Ukrajnában

2023. szeptember 1., 20:58

Új egyetem nyílt Ukrajnában, amely pszichológus szakembereket képez majd – jelentette a dengi.ua az Ideiglenesen Megszállt Területek Reintegrációs Minisztériuma nyomán.

A híradás szerint a Sigmund Freud Egyetem felsőoktatási magánintézmény megkapta az engedélyt az Oktatási és Tudományos Minisztériumtól képzési tevékenység folytatására Ukrajnában.

„Az egyetem pszichológia és pszichoterápia alapszakos és mesterképzést folytat majd az európai szabványok szerint. A leendő szakemberek fogják segíteni az ukránokat a pszichológiai rehabilitációban” – áll a jelentésben.

Az egyetem képzési terve az új szabvány szerinti osztrák modell mintájára épül fel, s elméleti és gyakorlati foglalkozásokat, valamint szakmai gyakorlatot tartalmaz.

Az egyetemen nappali tagozatos képzés folyik majd ukrán és angol nyelven, így a hallgatók részt vehetnek nemzetközi kongresszusokon és konferenciákon.

Az oktatói gárda ukrán, osztrák és egyesült államokbeli jó hírű tudósokból és gyakorló pszichoterapeutákból álló nemzetközi csapat.

(dengi.ua/Kárpátalja)